Noordkaap, Lofoten en Noorse fjorden

16 - 26 juni 2022

Scheep in voor een spectaculaire cruise naar het Hoge Noorden

Onze reis begint in Tromsø. In Olden maken we kennis met de tomeloze kracht van de natuur: gletsjers, diepe kloven en groenblauwe meren spelen hier de hoofdrol. Het is ook het beginpunt van een tocht langs de unieke Noorse fjordenlandschappen, met steile kliffen, watervallen die zich van de bergen storten, diepe meren en eeuwige sneeuw. In Noorwegen tooit de ongerepte natuur zich met haar mooiste juwelen, helemaal tot aan de legendarische Noordkaap, een rotspunt die 307 meter boven de zeespiegel uitsteekt en het noordelijkste punt van Europa is. De typische rode huizen van de eilandengroep Lofoten, de ontzagwekkende Geirangerfjord en Trollfjord, de indrukwekkende gletsjers en de bergweiden vol bloemen in de maand juni. We besluiten onze reis in Bergen, de mooiste stad van Noorwegen. De kleurrijke, dicht opeengepakte gebouwen in het centrum waren vroeger magazijnen en herinneren eraan dat Bergen ooit een zeer belangrijke Hanzestad was.  Op deze onvergetelijke cruise door de mooiste landschappen ter wereld staat u van de eerste tot de laatste dag versteld!

Reisroute

Gastspreker

Simon Rozendaal

Aan boord is ook Simon Rozendaal aanwezig. Hij studeerde scheikunde aan de TU Delft, was wetenschapsjournalist voor NRC Handelsblad en Elsevier en heeft tegenwoordig een wekelijkse column in EW. Rozendaal (1951) publiceerde meer dan 25 boeken over uiteenlopende onderwerpen zoals klimaat, vaccinatie, milieu, vooruitgang, de Gouden Eeuw (zie ook www.simonrozendaal.nl)  en zal tijdens de cruise regelmatig een voordracht geven.

WORLD EXPLORER

De World Explorer koos in augustus 2019 voor het eerst het ruime sop. Het schip werd gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal, een land dat bekendstaat voor zijn tradities op het vlak van scheepsbouw en dat eeuwenlang
ontdekker was van nieuwe werelden. De World Explorer vaart dan ook onder Portugese vlag.

ECOLOGISCH

Onze wereld is prachtig en iedereen wil ervan genieten. Juist daarom is het belangrijk oog te hebben voor onze ecologische voetafdruk. De World Explorer is uitgerust met hybride motoren waardoor het schip in alle havens kan manoeuvreren zonder schadelijke uitstoot. Door de elektrische aandrijving kan het bij een rustige zee bijzonder stabiel en in alle stilte navigeren. De Rolls-Royce-motoren zijn geoptimaliseerd voor een minimaal verbruik.

RUIM

Door zijn beperkte afmetingen doet het schip eerder denken aan een yacht dan aan een grote pakketboot (het schip is 126 meter lang en 19 meter breed). Toch is de binnenruimte van de World Explorer erg ruim en aangenaam om te vertoeven. Passagiers worden er in het grootste comfort verwelkomd. De ruime kajuiten bevinden zich allemaal langs de buitenzijde van het schip. De meeste kajuiten zijn meer dan 20 m² groot, met een salonruimte om te genieten van het panoramisch uitzicht.

GEZELLIG

Gemoedelijkheid en Nederlandstalige reisbegeleiding zijn vaste begrippen voor het concept van All Ways Cruises. Aan boord van ons nieuwe schip, de World Explorer, wordt alles gedaan om deze belangrijke waarden te belichamen. Aan boord staat het team van All Ways Cruises op elk moment tot uw dienst. De cruisedirector, de reisbegeleiders, de voordrachtgevers, artiesten… allemaal zorgen ze voor de nodige activiteiten en animatie, zowel overdag als ’s avonds. Ze zorgen voor begeleiding bij de excursies, zetten alles in het werk om uw cruise optimaal te laten verlopen en delen in uw enthousiasme. Er worden nauwe banden gesmeed onder gelijkgestemden.

Plattegrond van het schip

Prijzen

Inbegrepen in de prijs
 • De vluchten Brussel/Tromsø in economyclass met een charter- of lijnvlucht (met of zonder tussenlanding)
 • De havenbelasting (momenteel € 250) en de luchthavenbelasting (momenteel € 60), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Volpension vanaf het diner van dag 1 tot en met het ontbijt op dag 11
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • Diensten van een tweetalige (Nederlands/Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team
 • Een reeks voordrachten door een specialist van de regio
Niet inbegrepen in de prijs
 • De vereiste uitrusting en kleding voor de expeditie
 • Andere drankjes dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
FORMALITEITEN VOOR DE DEELNEMERS MET DE BELGISCHE & NEDERLANDSE NATIONALITEIT
 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Foto's & Brochure

Brochure bekijken of downloaden